Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Diskuze

BRNĚNÍ RAMEN,LOKTŮ,NOHOU , NADMĚRNÉ POCENÍ KRK A RAMENA, UBÝVÁNÍ NA VÁZE BEZ DIETY

 Helena Luňáčková  7.2.2024 12:21

Od mládí mám problémy s krční páteří, celý život jsem jedla a jím hořčík. Jsem ročník 1952. Před 2 měsíci jsem stoupla ve vlaku, udělalo se mi nevolno, při vchodu do domu
mě to zatáhlo na pravý bok a upadla jsem na zem.
Od té doby mám silné brnění v ramenou, loktech, nohou, hlavně v noci, v noci se silně
potím hlavně kolem krku, na který je mi stále zima, Jsem ve všem pomalejší.
Léčím se na vysoký krevní tlak, mám krátkozrakost silnou, ke které se přidal zelený zákal. Na krk a záda mi dělá dobře teplo.
Jsem více nervozní,protože manžel je nemocný a nechce poslouchat lékaře. Děkuji
za jakoukoli radu či informaci. Jezdím do Slatinic do lázní, vyhledávám suchou uhličitou
koupel a na kolena magnety, Na ruce a záda parafín.

Odpovědět

přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Brnění v noci na prstech

 Silvie

Chci se zeptat mám neustále v noci brnění v prstech natykaji mi prsty a bolesti zad.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Brnění prstu na nože

 jaroslav

Jak léčit tlak na palcích a chodidél obouch noch.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Brneni po celém tele,chodí to sem a tam

 Josef Fafílek

Difuzne degenerativni zmneny ve vsech lumbalnich segmentech.toto je z magneticke resonance. Ted chodim na infuzi,a zaroven mne zacala brnet leva noha od kolena po pasaz k rozkroku,je to strasne,pry je od patere,mona ze mne schazi horcik,nevim,prosim poradte mi,je mi 71 roku,dekuji fafilek

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Brnění nohy

 M.Dufková

V r.2015 byla reoperace leve kýčle, v r.2016 byla nová operace levé kýčle. Vše se dá říct dobré. Ale ted po roce začala bolet a trnout druhá noha pravá. Začne to nad ránem v kýčli a pokračuje po celé noze až ke kotníku... Je to nepříjemné a ráno nejsem odpočatá, ale unavená a pravá noha stále bolí. A to sním každé 3 hod. PARALEN Injekci Dolmina od doktora - Nepomáhá. Jsou horka a tak se hodně větrá, může to být i z průvanu? Ale je teplo. Děkuji za radu.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Polyfunkcní neuropatie a masáž

 stanislav weigl

večer před spaním mě často na jedné či druhé noze na nártu více k prstům svědí až pálí kůže nechá se potlumi či odstranit masáží na kterou pravidelně docházím jedná se o limfa masáž nohou děkuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Mravenčení končetin.

 Miluše Skulinová

Ráda bych se podělila o vlastní zkušenosti s mravenčením končetin a nadměrného bušení srdce. Léta jsem tímto trpěla. Protože intenzivně zatěžuji ruce jako kosmetička a dále se věnuji horolezectví, navštívila jsem neurologa pro případné vyloučení syndromu karpálního tunelu. Vyloučila se cukrovka, roztroušená skleróza i páteřní problémy. Jednalo se o tetánii. Civilizační chorobu z nedostatku hořčíku. Naordinovaný magnosolf nepomáhal, zabraly až kapačky s hořčíkem, ale ty se nedaly aplikovat dlouhodobě. Protože se zabývám alternativní medicínou, hledala jsem příčiny tetánie a došla k jednoduchému ale zásadnímu řešení. Poté, co jsem si dlouhodobě ověřovala překyselení v moči pomocí pH papírků a potvrdila si, že překyselení z počátku nebolí, ale z dlouhodobého hlediska je požíračem našich cenných minerálů v těle, upravila jsem si životosprávu.

1. Zjistila jsem příčiny překyselení u sebe (možná i u vás, ale nerada zevšeobecňuji): stres, mouka, cukr, maso, mléko, alkohol, sport.

2. Vyloučila jsem stresory ze svého života, nastolila si řád, pravidelný spánek 8 hodin, každodenní sport, pravidelná strava co 3 hodiny, pravidelné malé radosti.

3. Jídelníček promýšlím a plánuji. Nejím cokoliv, až když mám hlad. Jím 5x denně ovoce, semínka, ořechy, zeleninu, ryby, vločky, luštěniny i maso. Hlavně zásadité potraviny, bohaté na proteiny, úplně jsem vyloučila sladkosti a bílé pečivo.

4. Pořídila jsem si potravinové doplňky od certifikované firmy (ráda doporučím, mám je 2 roky ověřené na sobě) v podobě minerálů, které užívám hlavně při sportu na odkyselení (výborné po náročném tréninku nebo při horských tůrách).

5. Pravidelně 3x denně piju aloe vera gel na cévy. A to je ten nejdůležitější moment ve změně mého zdravotního stavu! Aloe vera je úžasná bylina s protizánětlivými účinky, silně zásaditá a udržuje naše cévy v perfektním stavu. Řeší následky překyselení, kdy dochází k tzv.řetízkování červených krvinek v periferiích našich vlásečnic, které se ucpou a nedokrvují se, to pociťujeme jako mravenčení. Narušené cévy díky cukrům a mouky dostávají zánět, který ošetřuje "špatný" cholesterol tak dlouho, až se zvýší tlak popřípadě pacient dostane infarkt nebo mrtvici. Laicky řečeno, působí na cévy jako náplast a hromadí se na poraněném místě, až ucpe cévu. Když se naše tělo správně neprokrvuje, znamená to, že se i špatně vyživuje a to je počátek všech nemocí kloubů, mozku, končetin a jednotlivých orgánů.

Naše zdraví je v podstatě jednoduchá záležitost. Péče o něj však vyžaduje základní znalosti, vůli a vytrvalost. Zdraví je postaveno na třech pilířích: zdravá strava, zdravá psychika a zdravý pohyb. Pokud si zapamatujeme, jaké potraviny jsou pro nás prospěšné a jíme je pravidelně bez hladovění, pokud se denně hýbeme ( chůze, běh, jóga, plavání, kolo...) a pravidelně spíme, relaxujeme, tzn., že poskytneme tělu vhodné podmínky pro rovnováhu, není důvod pro nemoc.

Přeji všem čtenářům, aby tento příspěvěk byl přínosem na cestě ke zdraví! S pozdravem Miluše Skulinová.

Přiložený obrázek | Počet odpovědí: 5 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Mravenčení beder a nohou

 Hana Hamtáková

dobrý den.Již 2měs.marodím se zády v oblasti beder.Bolest mi jde spíše do pánve.Ortoped mi dal léky meloxicam-tea15 .Trochu mě bolest povolila.Ale to mravenčení mi začalo před 3 týdny.Zdá se mi ,že se to zhoršuje.Děkuji za odpověd .

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Trnutí končetin

 Lenka

dobrý den mám už skoro rok problém s tímto mi často v noci Brní nebo znecitlivění ruce.. Přes den i nohy když dyl sedím nebo jsme v jedné pozici.. Když ležím na boku z necítili se mi i bok... Často mívám i křeč různé po těle je to příznak toho ze mi chybí Magnesium? V rodině máme Tetanii ale neví zda to a tím souvisí a jdem už dva roky po operaci císařem. Mam to konzultovat s lékařem nebo stacinkouoit magnesium? Děkuji za odpověď

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Mravenceni leve paze

 miroslav polhos

dobri den mam dotas jsem nedoslichavi na obje usi po nejake dobje me zacala bolet ramena a pak brneni v ruce cim dal vic a beru tabletki od bolesti jsem stoho nervozni a nevispani nevim cim to muze byt dekuji za otpovet

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Mírné pálení rukou v noci bez červenání. Stalo se mi po štípnutí nějakým hmyzem.

 Fischerová Soňa

Doktoři říkají že krev je vpořádku, jen zvýšená hladina hemoglobinu.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Parestezie

 Jana

Ja mam brneni nohou vetsinou kdyz jsem nervozni.Ale byla mi zjistena parestezie.Je toto onemocneni vazne?Dekuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Mravenčení končetin

 Petra

Hezký den, chtěla bych poprosit o radu. Před cca 3 lety se u mě objevilo mravenčení horních a dolních končetin. Nevím co vše má spolu souvislost tak raději vypíšu vše na co si vzpomenu.
- bušení srdce
- výpadky dechu ( né úplné ale hodně špatně se mi dýchalo) nejvíce v autobuse a v uzavřených prostorech
- tiky v očním víčku
- cukání ve svalech různě na ruce na hýždích...
mravenčení končetin na rukou i nohou ( před rokem se mi občas stávalo menší citlivost v malíčku ) ale zřídka.
pocity chladu v horních i dolních končetinách. Nejvíce na ruce v které držím u PC myš po delší době na PC je ruka úplně ledová, ale není modrá.
v roce 2013 na jaře se objevilo vitiligo
leden 2011 bezproblémový porod.

Před cca měsícem jsem byla na vyšetření na neurologii. Dr mě poklepala kladívkem a řekla, že na mě nic zvláštního neschledává. Poslala mě na krev Borelioza + vápník vše v pořádku.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Červené dlaně rukou

 Renata Černá

Červené dlaně od malíčku doku. A take to trochu páli.

Počet odpovědí: 3 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS