Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Diskuze

BOLEST HLAVY V ZÁTYLKU RÁNO

 Marta  10.4.2024 9:50

Každé ráno kolem třetí hodiny plus-minus 1 hod. mě vzbudí úporná bolest hlavy vzadu v týle. Trvá to již 2 měsíce a ještě se nestalo, že by jedno ráno bolest nepřišla. Musím si vzít Indometacinový čípek a potom to přejde. Zase vydržím celý den. Už se bojím večer chodit spát a nevím si rady, ani lékaři ne. Co s tím mám dělat. Poradí mi někdo ?

Marta

Odpovědět

Odpověď

Re: bolest hlavy v zátylku ráno
 Cempírek

Zajděte za ortopedem a požádejte ho o analýzu polohy, ve které spíte. Zřejmě na začátku prázdnin u vás došlo k namožení krční nebo hrudní oblasti, které se nadále stimuluje způsobem vašeho ležení ve spánku. Obvykle stačí přes tak zvané trigger pointy uvolnit trapézové svaly a přitahovače lopatek a problémy ustoupí.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: bolest hlavy v zátylku ráno
 Marta

Děkuju moc za radu, ale proč mě bolí hlava právě v tuto ranní hodinu a ne přes den ?
Jste lékař, nebo fyzioterapeut ? Omlouvám se za moji zvědavost. Nebo mluvíte z vlastní zkušenosti. Už jsem chtěla jít za psychiatrem pro antidepresiva, protože jsem se domnívala, že je to psychika.
Ještě jednou moc děkuju. Neurolog si neví rady, zkusím tedy ortopeda.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: bolest hlavy v zátylku ráno
 Mací

Tak jsem byla u ortopeda. Trochu mě "napravil" záda a zakroutil hlavou. Bylo to lepší 3 dny. Stačí, když pochovám malého vnoučka, nebo opravdu málo pracuju na zahrádce a hned se mi to vrátí zpět. Nevím si už rady, hrozně mi to bere energii a chuť do života. Můžete mi ještě poradit, co s tím ?
Moc Vám děkuju.
Mací

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: Re: bolest hlavy v zátylku ráno
 Cempírek

Bezva, našla jste lék, jak odstranit bolest na tři dny. Vraťte se proto ke svému ortopedovi, sdělte mu výsledky jeho napravení a požádejte ho o předpis na rehabilitace jednou ob tři dny. Tam vás naučí cviky, které dále pak budete dělat každé tři dny sama nebo se svým fyzioterapeutem. Ne na všechny potíže máme pilulky, někdy léčí i pohyb.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: Re: Re: bolest hlavy v zátylku ráno
 Mací

Vážený pane,

moc, moc Vám děkuji za radu. Přála bych si mít takového doktora, který mi umí poradit jako Vy. Nejhorší je, že když se teď objednám, trvá to minimálně 3 týdny. Ale když vydržím takovou bolest hlavy, musím vydržet i to čekání. Ale dostala jsem alespoň naději, že je něco co mi může pomoct.

Ještě jednou díky.

Mací K.

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Každodenní ranní bolest hlavy

 Mací

Každé ráno cca v 5-6 hod. mne vzbudí bolest hlavy vzadu na temeni. Chodím pravidelně k fyzioterapeutovi na masáže, rázovou vlnu a také mne naučil několik cviků, které pravidelně cvičím. Trvá to už několik let, ale nikam to nevede. Ani neurolog ani ortoped mi nedokázali pomoci a já se už obávám chodit večer spát, protože mne ráno zase vzbudí bolest hlavy. Na CT krční páteře mi nic nenašli, prý je to svalový problém. Nevím co dál.

Počet odpovědí: 3 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Bolesti hlavy na spáncích

 Romana Suchanova

Dobry den porad me boli hlava tyden dobry pak zase dva dny hrozny.Nekdy to trva dele nekdy si musim vzit i dva ibalginy.Tim,ze beru uz dost jinych prasku jako antidepresiva,neuroly,prasky na spani,atd...nechci se zatěžovat uz i ibalginama.Vetsinou mne nejvic boli hlava rano a večer pres den se docela da.Je to velice nepříjemné.M asi dva mesice po operaci bricha mela jsem obaleny vajecnik a hroznovity utvar za delohou v podobe nadoru nakonec nastesti nezhoubnych.Je mi hloupe porad litat po doktorech.Pred tim jsem litala s bolestmi bricha a ted mam jit zase s hlavou.Pred menstruaci je to jeste silenejsi ty bolesti.Poradte je možné,ze to j e nervoveho puvodu?Dekuji za odpoved.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS