Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Diskuze

DOTAZ

 lucie   5.3.2024 14:24

Dobry den mam jednu otazku,a to jake jspu priznaky rakoviny mandle??prodelala jsem nedavno silnou anginu,brala jsem antibiotika a vse bylo dobre.ale necely tyden po vyleceni sei krk opet zduril a mandle opet docela otekla.moje lekarka sice nic o rakovine nerekla jen ze by doporicila madnly dat pryc ze tam muze byt nejaky abces.rakovinu v rodine bohuzel mame a tak mam docela strach.krk me boli vic a vic a i spatne jim,nejde mi polyka.dekuji za odpoved

Odpovědět

Odpověď

Re: dotaz
 Cempírek

Vaše komplikace s největší pravděpodobností s rakovinou nesouvisí. Problémy na mandlích máte zřejmě díky pokračující bakteriální nákaze, kterou se nepodařilo zcela vyléčit předešlou léčbou antibiotiky. Odstranění mandlí je krajní řešení. Sice je účinné, ale raději bych nejdříve doporučil pokusit se vyléčit zánět v krku medikamenty. Opětovným nasazením antibiotik s podporou kloktání Joxu. Stavte se s tím na ORL, kde vám udělají výtěr. S ním zjistí o jaký druh bakterie jde a mohou tak nasadit cílenou léčbu, která vás toho rychle a trvale zbaví.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Priciny rakoviny mistnich uzlin

 Jiřina Janoušková

Dobrý den již dva dny mám hodně napuchle a zhnisale mandle,na levé straně je modrý flek,jako modřinka.V poslední době jsem nebyla vůbec nemocná, přišlo to úplně zničeno nic.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Rakovina poslední stadium

 Lucie Pessrová

DOBRÝ DEN,strýc má rakovinu krku(mandle,kořen jazyku...)v posledním stádiu.Objevila se mu na čelisti zvenku malá dírka,z které stále vytéká mléčná tekutina.Prý ho nic nebolí a nechce nikam jít.Nevím,co s tím.Jak to ošetřovat nebo jen zalepovat?Děkuji za radu.S pozdravem L.P.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Krvácení z úst, ztráta hlasivek příznaky jakého onemocnění

 Vaculová

Má mentálně postižená dcera -35 let po propuštění z PN Opava trpí krvácením z úst, nesnesitelný zápach a v současné době ještě přichází o hlasivky o jaký druh onemocnění se může jednat? Problém je v tom, že jí nemohu dostat k lékaři, nechce jíst, jen s obtížemi do ní dostávám tekutiny, je podrážděná, napadá mě a už si s ní prostě nevím rady. Prosím, můžete mi poradit jak mám postupovat?

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Bolest krku

 Lucie

Dobry den,uz temer 4 roky me stale boli a skrabe v krku,jak kdyz tam neco prekazi.Nachlazena jsem cca 2 rocne pokazde ztratim hlas,chraptim prubezne i bez nachlazeni,pri kychnuti me mandle a krk boli vic a vic,pomuze jedine,jakoby poskrabani zachrcenim ale pouze jen na chvili.
Pravidelne navstevuji zubare,dentalni hygienistku i praktickeho lekare,mam pritom problem se zapachem z ust.
Podstoupila jsem vysetreni zaludku zavedena sonda,a sonda jicnu nosem.
Nyni jsem objednana na alergologii a cekam jestli nemuze byt problem tam,zacal mi problem s dychanim a porad vykaslavam hlen,uz si pripadam bezradna a pricinu bolesti stale neznam.Prosim o radu,kde by mohl byt muj problem jsem nekuracka 30 let

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS