Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Diskuze

DOTAZ OHLEDNĚ VIŠNĚVSKÉHO BALZÁMU

 M.D.  5.2.2024 16:25

Může mi prosím někdo pomoci,nevím zda je v pořádku když mi lékař na ránu po složité ortopedické operaci ,po které jsem měl 10 dní starou,asi 20cm ránu (sahající dovnitř až k holení a lýtkové kosti a kloubu kotníku,velikostí od spodní strany kotníku do dolní 1/3 lýtka) které mírně hnisala-přesněji z ní vycházel nejprv krvavý a v posledních dnech žlutý výtok,ne v nějak velkém množství a lékař mi nechal na ránu přiložit velkou dávku "Višněvského masti" a poslal mně na 72h domů.Přitom jsem si přečtl,že se tento přípravek nemá aplikovat tam,kde by se mohl dostat do oběhu-čehož se v případě poměrně čerstvé velké rány po churgicko-ortopedickém výkonu ,mírně řečeno obávám.Má s tím někdo zkušenosti,nebo je zde nějaký lékař,který by mně mohl poradit či vysvětlit o co jde?Děkuji!

Odpovědět

Odpověď

Re: Dotaz ohledně Višněvského balzámu
 Cempírek

Aplikace višněvského balzámu na 10 dní starou ránu je zcela v pořádku neboť prospívá rychlejšímu hojení a rychlému vyhnisání. Po 10 dnech je rána již zacelená a není tedy riziko, že by se složky višněvského balzámu dostaly do krevního oběhu. Váš lékař vás léčil správně.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Dotaz ohledně Višněvského balzámu
 M.D.

Díky za odpověď,alespoň trochu jste mně uklidnil.Další průvodní jevy,jako nepříjemné pocity na ráně a mírné "rozleptání" zřejmě patří k procesu odstraňení hnisu....no jesště jednou díky!

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Višněvského balzám

 Příhodová

Veterinářka mi předepsala balzám pro psa. Udělala se mu na přední noze tuhá boule velikosti asi slepičího vejce, nad kolenem naplněná nějakou tekutinou, zřejmě se mu tam něco zapíchlo a nezjistili jsme co to bylo.máme mu to 14 dní mazat a pak ho přijít ukázat, aby rozhodla , zda bude nutný chirurgický zákrok. Po týdnu mazání a masírování boule změkla na konzistenci želé.Můžeme tuto procedůru považovat za všelék, nebo počítat s operací? POdle informací, které jsem si přečetla o balzámu se domnívám, že by psovi pomoci i bez zákroku

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Višňovský balzám dr max

 pavel

je běžně prodejný nebo je na recept?

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS