Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Diskuze

KAŽDODENNÍ RANNÍ BOLEST HLAVY

 Mací  10.4.2024 9:50

Každé ráno cca v 5-6 hod. mne vzbudí bolest hlavy vzadu na temeni. Chodím pravidelně k fyzioterapeutovi na masáže, rázovou vlnu a také mne naučil několik cviků, které pravidelně cvičím. Trvá to už několik let, ale nikam to nevede. Ani neurolog ani ortoped mi nedokázali pomoci a já se už obávám chodit večer spát, protože mne ráno zase vzbudí bolest hlavy. Na CT krční páteře mi nic nenašli, prý je to svalový problém. Nevím co dál.

Odpovědět

Odpověď

Re: každodenní ranní bolest hlavy
 Cempírek

Váš problém může vznikat právě při tom obávaném spánku. Nejčastěji to způsobí ležení stále v jedné pozici - každou noc, několik let. Taktéž to může způsobovat nevhodná matrace nebo špatný polštář. Zamyslete se nad těmito třemi faktory a zkuste experimentovat s jejich změnami. Ideální poloha při spánku je na zádech na tužší matraci s podloženými dolními končetinami. Do matrace byste se neměla zbořit a pod hlavou by měl být polštář z pomalé pěny.
Rovněž by vám mohli pomoci ve spánkové laboratoři, kterou najdete v každém velkém městě. Výsledky z této laboratoře, zejména videozáznam, byste pak konzultovala se svým ortopedem.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Bolest hlavy
 Tatiana

Dobrý den, moje zkušenost s bolestmi hlavy a zad je taková, že jsem většinu svého života spala na nevhodně matraci. Bohužel už i v dětství mě trápily tyto problémy. A vyřešila jsem to až nedávno, když jsem si koupila www.eco-matrace.cz/3… a už cca po 14ti dnech jsem začala pociťovat zlepšení. Já jsem se do toho ještě před necelým rokem začala dost aktivně zajímat o jógu, takže u to mi dost pomohlo. Určitě doporučuji vyzkoušet minimálně tyto 2 věci. Zdraví máme jen jedno.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Bolest hlavy
 emickarych

Cvik ti asi neporadím, ale určitě bych být tebou zvážila, jaké vybavení si s sebou na vykonávání svého koníčku budeš brát. Já jsem několikrát chlapovi říkala, aby třeba když jde rybařit, tak aby si vzal s sebou nějaké kvalitní lehátko. Samozřejmě na mě kašlal, a tak jsem mu k narozeninám pořídila rybářské lehátko se spacákem z www.sportcarp.cz/cam…

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Bolesti hlavy na spáncích

 Romana Suchanova

Dobry den porad me boli hlava tyden dobry pak zase dva dny hrozny.Nekdy to trva dele nekdy si musim vzit i dva ibalginy.Tim,ze beru uz dost jinych prasku jako antidepresiva,neuroly,prasky na spani,atd...nechci se zatěžovat uz i ibalginama.Vetsinou mne nejvic boli hlava rano a večer pres den se docela da.Je to velice nepříjemné.M asi dva mesice po operaci bricha mela jsem obaleny vajecnik a hroznovity utvar za delohou v podobe nadoru nakonec nastesti nezhoubnych.Je mi hloupe porad litat po doktorech.Pred tim jsem litala s bolestmi bricha a ted mam jit zase s hlavou.Pred menstruaci je to jeste silenejsi ty bolesti.Poradte je možné,ze to j e nervoveho puvodu?Dekuji za odpoved.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Bolest hlavy v zátylku ráno

 Marta

Každé ráno kolem třetí hodiny plus-minus 1 hod. mě vzbudí úporná bolest hlavy vzadu v týle. Trvá to již 2 měsíce a ještě se nestalo, že by jedno ráno bolest nepřišla. Musím si vzít Indometacinový čípek a potom to přejde. Zase vydržím celý den. Už se bojím večer chodit spát a nevím si rady, ani lékaři ne. Co s tím mám dělat. Poradí mi někdo ?

Marta

Počet odpovědí: 5 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS