Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Diskuze

KOTVIČNÍK A XARELTO

 Jana R.  26.1.2024 19:46

Dobrý den,
prosím o radu. Po opakované žilní tromboze + leiden. mutace užívám od r. 2011 Xarelto 20, Detralex, a na št. žlázu Euthyrox. Mám vysoký cholesterol, ale raději bych ho snížila jiným způsobem než dalšími léky. Prý pomáhá kotvičník, nejsem si ale jistá, zda ho mohu k výše uvedeným lékům užívat. V příbalových letácích jsem nic nevyčetla. Předem Vám velmi děkuji za odpověď.

Odpovědět

Odpověď

Re: kotvičník a xarelto
 Cempírek

Cholesterol můžete bez léků snížit tím, že ho omezíte ve svém výživovém příjmu. Kotvičník není možné užívat společně s Warfarinem jen tak. Na této doplňkové léčbě se musíte dohodnout s lékařem od kterého dostáváte recept na Warfarin. Lékař vám poví, kdy můžete začít a jaký bude další postup.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: kotvičník a xarelto
 Jana

Dobrý den,
neužívám warfarin ale xarelto, je to lék na jiné bázi a nízkocholesterolovou dietu držím. Protože mám několik známých, kterým léky proti cholesterolu přivodily další zdravotní potíže, snažím se této medikaci vyhnout. Předem díky za odpověď.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: kotvičník a xarelto
 Monika

Dobrý den.
Paní popisuje stejný problém co mám já,píše o xareltu,který též užívám,ale Vy ji odpovídat na walfarin

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: kotvičník a xarelto
 Cempírek

Promiňte za nedorozumění! Kotvičník můžete užívat bez obav, ikdyž současně užíváte Xarelto. Zatím nejsou žádné poznatky o vzájemné reakci mezi rostlinou tribulus terrestris a látkou Rivaroxaban (Xarelto).
U tribulusu je potřeba dlouhodobá léčba, aby se projevily jeho účinky. U dlouhodobé doplňkové léčby se vyplatí nechat si zkontrolovat srážlivost krve po prvních dvou týdnech každodenního užívání tribulusu.
Tribulus užívejte před spaním.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Xarelto

 Miroslav Rataj

Dobry den, mam 2 dotazy, beru Xarelto 20mg 1x denne ráno. Je možné brát Recoxu 20 mg na záda, přesneji Bechtěra? Neni twm kontraindikace? Druhy dotaz, je Xarelto vynikajici, ze se neni třeba obavat uz trombozy? Doktorka říkala, ze je neprqvdepodobne abych to mel znovu tu trombozu. A opravdu se nesmi ani treva 3 piva si dat? Pofotykam, nepiju ani nekouřím. Diky za pripadnou odpověď. S přáním hezkého dne Miroslav Rataj

Počet odpovědí: 5 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Xarelto cena

 Josef Najman

Internista mi předepsal Xarelto 20 mg.Je mi 78 let , mám vysoký tlak a cukrovku 2.typu.Na recept uvedl , že si lék hradí pacient.Cena léku je vysoká , mám nárok na úhradu léku ze zdravotního pojištění ?

Počet odpovědí: 13 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS