Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Diskuze

NÁHRADA ZA FURANTOIN

 antonín štrait  3.3.2024 11:56

jaká náhrada za furantoin existuje?

Odpovědět

Odpověď

Lék Furantoin
 Helena Elen Dostálová

Jsem zoufalá, mám citlivý močový měchýř, celý život jsem měla doma furantoin. Stačila 1-2 tablety futantoin a byl rok pokoj. Teď nějaký furolin to jenom sníte i dvě balení a výsledek žádný. Proč všechno co bylo naše a dobré se likviduje, a nějaké cizí šmejdy nám jsou vnucováný. Píšete, že v naší republice není k dostání. A kde ho mají???? Prozraďte, kde??? Kde si ho mám sehnat??? Jestli to i čtete ??? Děkují za odpověď.
D

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Lék Macmiror
 Martina Jarkovská

Dobrý den,
obracím se na Vás s dotazem ohledně léku Macmiror. Lze ho dlouhodobě užívat při chronickém zánětu močových cest, i když je pacient alergický na antibiotikum furantoin? Tatínek trpí chronickým zánětem močových cest, má dlouhodobě zavedený katetr. Při jeho každé výměně je nutné podat antibiotikum (Augmentin). V poslední době je podání antibiotika nutné i mezi výměnami. Aby nemusel neustále užívat Augmentin, byl nám doporučen a předepsán Macmiror. Píše se, že se lék velice dobře snáší. Tatínek je ale alergický na biseptol a furantoin, který by byl ideální, ale užívat ho nemůže.
Může tedy užívat Macmiror i přes těžkou alergii na furantoin? Složení nám připadá velmi podobné, nepodařilo se nám nikde dohledat, zda-li je mezi nifuratelem v Macmiroru a atb furantoinem rozdíl.

Předem velice děkuji za Vaši odpověď.

Jarkovská

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Lék furantoin

 miroslavanovakova

Mám problémy s močovým měchýřem a užívala jsem vždy furantoin a byla jsem velice spokojená tentokrát mám již dvoje antibiotika s výsledek žádný stále trpím prosím atjejiz v brzké době Dan do oběhu Děkuji.N..

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS