Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Diskuze

TEZEO 40 A ALKOHOL-DISKUZE

 anna  20.3.2024 8:17

Dobry den,chci se zeptat,jestli se muze na leky na hypertenzi Tezeo 40 uzit obcas alkohol.Dekuji

Odpovědět

Odpověď

Re: tezeo 40 a alkohol-diskuze
 Cempírek

Jedna tableta léku Tezeo 40 obsahuje telmisartanum 40 mg (telmisartan) a používá se k léčbě esenciální hypertenze u dospělých pacientů.
Kombinace telmisartanu a etanolu (alkohol) může zesílit účinky na snížení krevního tlaku. Jinými slovy alkohol a Tezeo 40 může způsobit: bolesti hlavy, závratě, malátnost, mdloby a / nebo změny v pulzu nebo tepové frekvence. Tyto nežádoucí účinky jsou vidět nejčastěji na začátku léčby, po zvýšení dávky, nebo pokud je léčba znovu zahájena po přerušení. Informujte svého lékaře, jakmile se u vás objeví tyto příznaky a přetrvávají po dobu několika dní nebo se stanou problematické. V této době se vyhněte řízení nebo obsluze nebezpečných strojů, dokud nebudete vědět, jak vás léky a alkohol ovlivňují. Rovněž dbejte opatrnosti při vstávání ze sedu nebo lehu.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: tezeo 40 a alkohol-diskuze
 Anna

Dobry den,jiz jsem se ptala na tezeo 40 a alkohol.Jen porad nevim kolik ho mohu vypit,protoze nas ceka velka oslava.Beru rano a vecer 1/2 tablety.Dekuji

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Tezeo 40 a bolest hlavy
 Anna

Dobry den,beru asi 5 dni tezeo 40 na hypertenzi T tabletku rano.Pred tim jsem uzivala asi 4 mesice prestarium neo combi,ale mela jsem po nich zavrate.Nyni se mi hlava netoci,ale poboliva me.Lecim se i s krcni pateri,takze nevim jiste,jestli jsou bolesti hlavy od Tezea.Jestli ano,je to nebezpecne?Docela nerada bych opet leky menila.Dekuji

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Tezeo 40 a bolest hlavy
 Anna

Dobry den,chctela bych se zeptat,uzivam asi 5 dni leky na hypertenzi Tezeo40 1 tabletu rano.Tlak mam cca 105-120/70.Pred tim jsem asi 4 mesice brala prestarium neo combi,ale mela jsem hrozne zavrate.Tezeo 40 mi myslim vyhovuje,jen me poboliva porad hlava.Po paralenu me prestane bolet.Lecim se i s krcni pateri,takze si nejsem jista,jestli je bolest hlavy od tezeo.Pokud ano,neni to nebezpecne?Nerada bych leky opet menila.Dekuji

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: tezeo 40 a bolest hlavy
 Cempírek

Bude potřeba udělat nějaká vyšetření, aby se zjistily příčiny bolesti hlavy. S tím vám pomůže lékař ortoped. Vyšetří vám krční páteř a popřípadě předepíše rehabilitace a poučí vás, jak trvale provádět uvolňovací cviky. Objednejte se k němu co nejdříve. Až když ortoped neshledá žádnou příčinu bolesti v pohybovém aparátu, tak pak teprve požádejte kardiologa o náhradní řešení na místo léku Tezeo.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: tezeo 40 a bolest hlavy
 Anna

Dekuji Vam za rychlou odpoved.Jen jeste musim upresnit,ze na rehabilitace chodim,krcni pater je podle ortopeda jiz uvolnenejsi a vcera jsem byla u neurologa,ktery mi odblokoval 5-6 obratel.Velka uleva od zavrati.Jen jeste ta hlava poboliva a tlak v hlave citim.Take mi vcera delali sono krcnich tepen vsech.To je v poradku.Hlava mi poboliva celou tu dobu od zacatku leku na tlak,tzn.od listopadu-prosince.Tezeo beru teprve 5dni.Mam strach abych neco nezanedbala,proto se ptam jestli ty bolesti nemuzou byt nejak vazne nebezpecne.Na ct me nikdo neposlal,asi k tomu nevidi duvod.Dekuji za odpoved

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: tezeo 40 a bolest hlavy
 Cempírek

Když už to takto důkladně již řešíte s lékaři na ortopedii a neurologii, tak ještě průběžně informujte svého kardiologa. Kardiolog potřebuje znát vaše pocity, aby mohl případně upravit dávkování. Stavte se za ním co nejdříve a sdělte mu jaké změny se u vás udály po změně léčby krevního tlaku. Rovněž se zmiňte o tom, že vás pobolívá hlava.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Bolava zdurenina pod uchem
 Anna

Dobry den,prosimvas v posledni dobe se mi casto dela zdurenina pod levym uchem,vzdy po jidle a vzdy to brzy prejde.Boli to pri skousnuti.A pri jidle se to objevi.Kdyz nekousu,do druheho dne to vzdy zmizi po ibuprofenu.Mirne to citim i na prave strane.Nemuze to byt neco vaznejsiho?Pred tydnem jsem zrovna mela u doktora krevni nabery prventivni,vse tam bylo v poradku.Dekuji

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: bolava zdurenina pod uchem
 Cempírek

Bude potřeba zjistit přesný důvod vašeho zduření. S tím vám pomůže stomatolog. Vezměte si k zubaři jídlo, při kterém se vám to stává a snězte ho před ním, aby se vytvořilo to zduření. Pak nechte stomatologa, aby našel příčinu. Když se to nepovede nalézt, tak to samé zopakujte v ordinaci lékaře ORL.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Tezeo 40 a citron
 Anna

Dobry den,prosim vas,uzivam 1/2 tablety tezeo 40 na hypertenzi.Rano..Tlak mam ted cca 115/70.Drive jsem byla zvykla pit rano 1/2 vymackaneho citronu s vodou a ted nevim,jestli to muzu pit,kdyz uzivam tento lek..Dekuji za odpoved.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: tezeo 40 a citron
 Anna

Dobry den,prosimvas uzivam tezeo40 na hypertenzi a uzivam skoro kazdy den 1 tabletu paralenu,protoze me porad poboliva hlava.Doktor mi rika ze Paralen,nebo ibuprofen muzu na ty prasky brat.Ale uz ten paralen takhle beru asi 4 tydny(predtim jsem brala ibuprofen),tak se chcizeptat,jestli to opravdu nevadi.Chodim i k ortopedovi,protozemam problemy s krcni pateri,ale krome obcasnych obstriku a rehabilitaci mi nic nenapsal.Myslim leky na bolest.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Dotaz
 Františka Malá

Byl mi jednorázově změřen vyšší tlak,okamžitě nasazen Tritace a godasal,následně pak srdeční arytmie a změněno na warfarin.Je mi 75 let a dosud jsem byla bez potíží a bez léků. V příbalovém letáku je psáno,že tritace může způsobit arytmii, lékař mi řekl, že je to nesmysl.Tak jak to je ? Zdraví Fr.Malá.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: tezeo 40 a další léky na tlak
 Hana

Dobrý den,beru lék cynt 0.4, ale stále mám vysoký tlak,lékařka mi napsala Tezeo 40.Chtela bych znát váš názor zda je vhodné oba léky brát najednou?Muj tlak se pohybuje kolem 140-160 /100- 120.Dekuji za odpoveď.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Zápach z úst
 Xavi

Chci se zeptat, jestli má někdo podobnou zkušenost z lékem na tlak Tezeo 80. V mém případě mi způsoboval nepříjemný zápach z úst.
Podotýkám, že ústní dutinu, hygienu mám v naprostém pořádku/ zuby atd./
Používám kvalitní zubní í pasty a ústní vody.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: zápach z úst
 Kamča

A mezizubní prostory taky čistíte? Každý den?

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Léky na tlak bez doplatku
 Vilma

Dobrý den,
lékařka mi naměřila tlak krve 170/ 90, hned mi předepsala lék Prestarium Neo 5mg. Po tomto léku se cítím špatně. Nadměrná únava, stálé pokašlávání, špatná nálada. Lék beru krátce, 8 dní. Mám ho dál užívat?
Děkuji za odpověď. Vilma

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Léky na tlak bez doplatku
 Cempírek

Toto jsou nepříjemnosti, které se vyskytují na začátku léčby. Postupem času vymizí. Váš krevní tlak byl opravdu vysoký a bez léčby by dříve nebo později zapříčinil vážné a život ohrožující komplikace. A vy přeci ještě umřít nechcete, že ne? Pro váš klid si promluvte se svým lékařem o těchto nepříjemných účincích, ale samovolně léčbu nepřerušujte.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Leky na sníženi tlaku bez doplatku

 Josef Holomek

prosím užívám na vysoký krevní tlak acecor 400už několik let a myslím si,že tento lé nemá takovou učinost je možnost užívat i jný lék bez doplatku děkuji

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Sartany

 Nováková

Dobrý den, na vysoký tlak beru léky Tezeo 1x denně a Lusopres 2x denně. Přesto, že každý den chodím - průměr 5až 6 km denně - nekouřím, pořád je TK kolem 160/70. Je to normální?

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Nejlepší léky na kolísavý tlak

 Anna Jiráková

Beru Kylotan a Kapidin, ale tlak mám neustále kolísavý víceméně vysoký. Žádnou nemocí tnetrpím, jím střídmě, nekouřím, nepiju a váhu mám při výšce 164 cm 61 kg. Nevím, kde je zakopaný pes bojím se infarktu anebo mrtvice. Poraďte co a jak a jaké léky Děkuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS