Informace od zdravotní sestry

MENU

  

NEMOC DNA

  

HEMOROIDY

  

ODVODNĚNÍ ORGANISMU

  

LÁZNĚ

  
Diskuze

ŽALUDEČNÍ VŘEDY A HELICOBAKTER

 Emilie  12.2.2024 20:07

Od března mam bolesti žaludku po gastroskopiji mě bylo řečeno že mam vředy a helicobakter brala jsem antibiotika a zulbex ale bolesti přestali jen na krátkou dobu.Vředy mě spusobíl warfarín ktery jsem užívala několik roku na ředěni krve ted beru Stacyl.Mate někdo skušenost jak se vylečit bez leku? Děkuji

Odpovědět

Odpověď

Re: žaludeční vředy a helicobakter
 Cempírek

Helicobacter pilory způsobuje zánět žaludku a jeho překyselení, které se může vyvinout až ve vředovou chorobu, a ta může ohrozit život náhlým krvácením do dutiny břišní. Helicobacter je bakterie citlivá na silné dávky antibiotik, která se obvykle užívají jako trojkombinace tří preparátů najednou. Úspěšnost léčby se zjistí vyšetřením stolice na přítomnost antigenů. Takže se s pomocí svého lékaře ujistěte, zdali stále helicobakter máte. Zároveň lékaři sdělte, že se vám vrátily bolesti žaludku. Máme několik účinných léků proti překyselení, které společně s dietním opatřením mohou tyto problémy úplně odstranit. Zůstaňte stále v péči lékaře gastroenterologa, protože s ním můžete své problémy se žaludkem vyřešit nejlépe.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: žaludeční vředy a helicobakter
 Emilie

Jěště jednu otazku co je lepši lek Zulbex neb Helicid.Děkuji

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: žaludeční vředy a helicobakter
 Cempírek

Oba dva léky účinkují shodně tím, že blokují protonovou pumpu, čímž omezují tvorbu kyseliny chlorovodíkové a regulují tak kyselost žaludku. Rozdíl mezi nimi je v účinné látce Omeprazol v Helicidu a Rabeprazol v Zulbexu. Vyzkoušejte nejdříve Helicid a pokud byste pociťovala některý z vedlejších účinků, tak můžete vyzkoušet Zulbex. Přípravky užívejte pod dohledem a s vědomím lékaře, protože tyto léky při dlouhodobém užívání mohou zapříčinit zbytnění žaludeční stěny a tím přivodit nové komplikace.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Helicobakter
 šárka

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,od září 2016 mě zlobí žaludek,jako když tam mám kámen a takový divný pocit jako plnosti,chvíli jsem si myslela,že je to stresem,který jsem poslední dobou měla dosti..navštívila jsem tedy OL,který mi napsal algifen,po 14 dnech se nic nezlepšilo,vždy to na pár dní ustoupilo a pak se to zase vrátilo,Lékař mě tedy poslal na gastrologii,kde jsembyla koncem ledna,při vyšetření sondou bylo vše v pořádku,byly odevrány vzorky,po 14 dnech přišli výseldky,že mám velký nález helicobakterie.
Dostala jsem tedy torjkombinaci léku helicid+ dvoje antibiotika,dnes jsem je dobrala,opět mám divný pocit v žaludku,za měsíc jdu znovu na gastro na kontrolu,myslíte,že je možné aby se helicobterie nepřeléčila? a co se děje pak,kdyby mi při kontrole zjistili,že se nezahubil,dávají se znovu antibiotika nebo jak se pokračuje v léčbě?jsem z toho docela vyplašená,předem děkuji moc za vaší odpověd,šárka

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: helicobakter
 Cempírek

Musíte být trpělivá. Helicobakter pylori způsobuje změny na sliznici žaludku a ty se nespraví hned po zničení helicobaktera. Nyní v klidu vyčkejte na test přítomnosti helicobakter pylori. Snažte se několik měsíců vyhýbat stresu, nekuřte a nepijte kávu ani alkohol. Užívejte probiotika společně s Omeprazolem. Jídla jezte jen malá a častěji během dne. Zůstaňte nadále v pravidelném kontaktu s lékařem na gastroenterologii.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Bolesti žaludku
 Zdenek Penicka

Dobrý den. Už delší dobu mám docela velké bolesti. Možná to je stresem, ale jak se najím, tak to na 2 hodinky přestane. A když si dám jedno pivo, nebo kafe, tak je to ještě horší. Někdy, když si říhnu, tak se mi uleví. Mám užívat Omeprazol?

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Bolesti žaludku
 Cempírek

Omeprazol je skvělý lék na omezení tvorby kyselin v žaludku, které způsobují pálení žáhy. Podle vašich příznaků to nevypadá, že by Omeprazol u vás mohl pomoci. Omeprazol je nejen skvělý lék, ale je také nebezpečný díky svým vážným vedlejším účinkům. Samovolné naordinování Omeprazolu je zbytečné hazardování se životem. Raději se zastavte na gastroenterologii, kde vám žaludek vyšetří a naordinují správnou léčbu, která vás zbaví těchto obtíží.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Jak na překyselený organismus
 Hradilová

Dobrý den, dostala jsem recept na OMEPRAZOL STADA, teď jsem si přečetla, že může i uškodit jeho užívání. Mám se ho skutečně bát nebo je to jen zbytečný
strach ? Prosím o Vaši odpověď, moc děkuji předem.
Hradilová

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Jak na překyselený organismus
 Cempírek

Každý lék má své nežádoucí účinky, i Omeprazol. O těchto nežádoucích účincích ví i váš lékař a jistě zvážil přínosy lecby oproti rizikům. A tím, že jste dostala recept, je výsledek přínos vyšší než rizika. Takže v klidu započněte s léčbou, protože vám čitelné uleví. Pokud byste do budoucna neměla důvěru v léčbu Omeprazolem, tak je zde ještě možnost použít léky s látkou Famotidine, jenž má podobné účinky, ale s nižším rizikem. Famotidine je v léčivech Famosan, Quamatel a Ulfamid. Cena doplatku je cca 60 Kč na měsíc léčby při vydání na předpis. Bez předpisu je to asi 100 Kč.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Vředy a Stacyl
 Marcela Pechová

Dobrý den. Je mi 52 let. Již dva roky beru Stacyl po drobné CMP. Dále užívám Rosucard, Pulmicort, Zodac, Prestarium Neo Combi a již dlouho Lanzul 30 mg 1xdenně. Nyní mi byl zjištěn drobný vřed a polypy. Lékař usoudil, že viníkem může být Stacyl. Lanzul mi zvedl na 2xdenně 30 mg. Dietu jsem žádnou nedostala. Praktická lékařka doporučila vysadit Stacyl, ale nejdřív zkonzumovat s neurologií. Neurolog odmítl Stacyl vysadit. Nyní tedy nevím, jak vřed vyléčit a jak do budoucna postupovat, abych i přes brání Stacylu se to neopakovalo. Také nevím, co smím, co nesmím jíst a pít a co by mi naopak pomohlo. Na internetu se názory opravdu velice liší a stres, který nyní mám, mi moc asi neprospívá. Děkuji moc za rady ..

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

diskuze se týká článku


lidé také čtou

ČeskéNemoci

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS